Eindelijk, na vele uren ontwikkelen, debuggen en testen zijn we verheugd aan te kondigen dat we de eerste versie 1.0.0 hebben gelanceerd van onze nieuwe "Accounting" E-boekhouden extensie. E-boekhouden is een populair boekhoudprogramma dat veel wordt gebruikt in Nederland. Zeker voor kleinere bedrijven die geen fulltime accountant nodig hebben, is dit een veel gebruikt boekhoudprogramma.

Daarom hebben we deze extensie ontwikkeld, om Magento 2 eenvoudig te koppelen met E-boekhouden. Met deze basis is dit het begin van een nieuwe reeks extensies, aangezien we van plan zijn om nog meer boekhoudkoppelingen te creëren. Naast E-boekhouden zijn we bijvoorbeeld ook van plan om directe koppelingen te ontwikkelen met boekhoudpakketten tools als Exact online, Yuki, Snelstart, Quickbooks en Reeleezee.

magento eboekhouden

Waarom hebben we deze Magento 2 Boekhoudkoppeling ontwikkeld?

Omdat we op zoek waren naar een goede manier om een boekhoudpakket eenvoudig en veilig te koppelen met Magento 2. Hiervoor konden we geen directe koppeling vinden zonder tussenkomst van een externe API. Met een directe verbinding garanderen we veiligheid, controle en onafhankelijkheid. Naast de hoge maandelijkse prijzen die de concurrenten bieden, misten we ook enkele basisfuncties zoals CLI-commando's en specifiek voor ons de mogelijkheid om MOSS-belastingen en Mollie transacties te gebruiken binnen de boekhoudkoppeling.

Wat maakt deze boekhoudkoppeling anders?

Het belangrijkste verschil is de codekwaliteit en hoe deze extensie in Magento 2 haakt. We hebben geprobeerd het zo licht mogelijk te maken zonder de controle en het overzicht van al je synchronisaties te verliezen. De configuratie moet duidelijk en gemakkelijk zijn, evenals geavanceerd en uitgebreid indien nodig. Het is de uitdaging die we altijd hebben als we een nieuwe Magento-extensie ontwikkelen, maar vooral in het geval van een boekhoudkundige koppeling als deze was het nog uitdagender. Voor synchronisatie overzichticthten op facturen, creditnota's en klanten hebben we de standaard Magento-gebruikersinterface gebruikt. Hetzelfde hebben we gedaan voor het algemene gegevensoverzicht voor facturen, creditnota's en klanten.

De E-boekhouden Boekhoudkoppeling instellen

Alle beschikbare gegevens worden verzameld binnen de Accounting basis-extensie waar we de verschillende Magento klant-, factuur- en creditnota-gegevens opslaan. Van daaruit hebben we in dit geval een laag gemaakt die is gespecificeerd voor het boekhoudplatform; E-boekhouden. Binnen de accountbasis-extensie is het mogelijk om de basisinstellingen te beheren zoals startdatum, automatisering en geavanceerde opties.

Binnen de E-boekhouden-configuratie is het mogelijk om specifieke platforminstellingen in te stellen als de directe SOAP-verbinding, de automatisch geladen grootboekrekeningen & kostenplaatsen in te stellen en je basis belastinginstellingen in te stellen. Ook is er een aparte functie om met het e-boekhouden platform eenvoudig je belastingtarieven in kaart te brengen.

Hoe zit het met de prijzen?

Met onze opzet en mogelijke schaalbaarheid hebben we de extensie betaalbaar kunnen houden met een eenmalige aankoopprijs, zonder enige beperking op bestellingen, facturen en synchronisaties.

De extensie is beschikbaar voor slechts € 350,-, eenmalig. Lees hier meer over de extensie.