In de afgelopen maanden hebben we gewerkt aan een nieuwe extensie om externe review partijen te koppelen met Magento 2 en hoe je middels die koppeling alle beoordelingen van deze platforms in je Magento 2-winkel kunt importeren, beheren en tonen. Wanneer je namelijk geautomatiseerd de nieuwe reviews kunt importeren en opslaan binnen Magento, is het eenovudig. om deze beoordelingen te tonen / filteren / beheren en combineren binnen je eigen Magento 2 template.

Waarom hebben we deze Magento 2 Review-extensies ontwikkeld?

Als webwinkel houder is het natuurlijk fijn om controle te hebben over wat klanten over je schrijven en wat je wilt laten zien, maar dit is niet de belangrijkste reden waarom we deze extensie hebben ontwikkeld, omdat we geloven dat openheid en eerlijkheid belangrijk zijn en we raden aan om ook kritische meningen te tonen. De belangrijkste reden dat we deze review -koppelingen hebben ontwikkeld, is dat we het belangrijk vinden om de lay-out en binnen de Magento 2-omgeving te beheren en het mogelijk te maken om accounts te combineren wanneer er verschillende review platformen gebruikt worden.
Veel Magento 2 gebruikers gebruiken een extern beoordelingsplatform zoals The Feedback Company of Kiyoh, maar naast deze partijen kan de de webwinkel ook beoordelingen op Facebook en Google of andere platforms hebben die ook gezien mogen worden. Met deze extensie hebben we dat mogelijk gemaakt. Je kunt per store-view meerdere accounts of verschillende bronnen toevoegen en zelf bepalen waar je deze reviews wilt tonen.

Een betere gebruikerservaring voor beoordelingen

Wanneer alle externe reviews zijn opgeslagen in je eigen Magento 2 winkel, heb je controle over de zichtbaarheid van deze reviews, zowel qua design als content. We hebben het mogelijk gemaakt om alleen 5-sterrenrecensies in de widget weer te geven of, een ander voorbeeld, alleen Nederlandse beoordelingen te tonen in je Nederlandse winkelweergave.
Met behulp van onze extensies stel je de klant in staat om beoordelingen te filteren op basis van jaar, beoordeling, taal of account, waardoor de beoordelingen beter leesbaar zijn en begrijpen wat resulteert in een volledig nieuwe en betere gebruikerservaring.

De beoordelingen zijn nu in eigen beheer

Eindelijk krijg je de SEO-waarde die je verdient, je kunt de reviews importeren naar je eigen platform en de juiste reviews laten zien in de store-view die jij beslist. Zodra de beoordelingen volledig in je Magento 2 winkel zijn geïmporteerd, kun je eenvoudig naar een andere service migreren door de recensies naar een CSV-bestand te exporteren.

Voor welkebeoordelingsplatforms bieden we deze extensie?

Op het moment van schrijven hebben we deze extensie ontwikkeld voor;

Volgende in deze lijst zijn;

  • Google Business Reviews
  • Facebook Reviews
  • TrustedShops